понедељак, 29. октобар 2012.

Autoput za pakao 12


Kisa je padala celog dana. Noc je bila prohladna i vlazna. Izasao je iz kuce sa namerom da proseta malo, trebao mu je svez vazduh. Napolju je bila izmaglica, nije se videlo mnogo daleko. Stavio je slusalice i krenuo. "Tornado of souls" od Megadeth-a, zestok zvuk fantasticnog koncerta iz 2002. godine pumpao mu je adrenalin, isao je ulicom, gledao oko sebe i razmisljao. 
Numere su se redjale. Posle gore spomenute, usledila je "A tout la monde", pa "Peace sells". Svo to vreme, besciljno je hodao, prebirajuci hiljadu i jednu misao koja mu se zatekla po glavi i smisljajuci sta ce sutra uraditi prvo. Zacrtao je sebi cilj, i nije se plasio da ga ostvari.
Kisa je prestala da pada, ali je magla postala bas gusta. Shvatio je da je vreme da krene kuci.
Tada je, dva metra ispred sebe, ugledao devojku. Nosila je kapuljacu, ali se nazirala plava kosa. Osecao je njene oci na sebi.
"The mother of all that is evil"...
Korak po korak, prisao joj je. 
Odmakla se od njega, okrenula mu ledja i krenula. 
"Her lips are poisonous venom"...
Krenuo je za njom. Nije znao zasto, nije znao sta, tek, nesto ga je privlacilo kod te devojke. Nesto ga je teralo da ide za njom, duboko u tamu.
"Wicked temptress knows how to please"...
I osecao je zadovoljstvo dok ju je gledao kako njise kukovima. Isla je polako, korak po korak. Nije se osvrtala, pa opet, osecao je kao da ga prati pogledom i da ne sme da uspori, da se zaustavi. 
"The priestess roars, "Get down on your knees" "...
Video je kapiju. Zeleo je da stane. Ipak, njegovo telo je islo napred, uprkos mozgu koji je uporno ponavljao "Bezi, budalo! Ne idi tamo!".
"The rite of the praying mantis"...
Zakoracio je za njom preko praga. Posle par koraka, zacuo je skripu. Kapija se zatvorila.
"Kiss the bones of the enchantress"...
Okrenuo se ka ogradi i potrcao. Kada je dosao do ograde, shvatio je da se na njoj nalazi katanac. Nije bilo sanse da je otvori. 
"Ali, kako... sta...?" 
"Spellbound searching through the night"...
Okrenuo se i ledjima se naslonio na ogradu. Video je kako mu prilazi. Polako, korak po korak. 
"A howling man surrenders the fight"...
Kada mu je prisla toliko blizu da je mogao osetiti toplinu njenog daha, skinula je kapuljacu. Dlanovi su mu se znojili, telo je pocela da mu trese groznica. Ispred njega je stajala ona. Devojka koju je voleo. Devojka koju je zeleo. Devojka koju je sanjao. 
"My desires of flesh obey me"...
Fiksirala mu je vrat. Obgrlila ga je jednom rukom, dok mu je drugom lagano raskopcala jaknu. Poljubila ga je u vrat. Stresao se.
"The lioness will enslave me"...
Poput plena, igrala se sa njim. Sto ga je vise pritiskala, to se on vise nabijao na resetke ograde. Osecao je da ce, ako bude otisao jos u nazad, kosti poceti da mu pucaju.
"Another heart beat than my own"...
Srce mu je tuklo hiljadu na sat. Osecao je da ga snaga polako napusta. Gubio je energiju. Gubio je bitku. Gubio je rat. Gubio je zivot. Morao je reagovati.
"The sound of claws on cobblestone"...
Noktima je presla preko ograde. Lagano, nigde ne zureci, spustila mu je ruke na ramena. Pogledala ga svojim lepim ocima. Mislila je da je njen. Da je gotov.
..."I'm stoned" ...
Iz pojasa je lagano izvukao bodez. Gledala ga je u oci. Direktno. Noktima mu je prelazila po vratu. Za trenutak je zastala. Njegov pogled... Njegov osmeh... Vise nisu bili njegovi. Bilo je tacno sta su joj pricali za njega. Nije im verovala. Sada je videla. Osmeh djavola.

"One look in her lusting eyes"...
Devojka zbog koje je ostajao bez daha. Devojka cije oci su ga terale da oseti kako gubi tlo pod nogama. Devojka cije telo je zracilo pozudom.
"Savage fear in you will rise"...
Gledala ga je sa strahom u ocima. On je trebao da bude plen. On je morao da bude plen. Tako je isplanirala. Tako je zelela. Potcenila ga je. A to nije prastao.
"Teeth of terror sinking in"...
I pre nego sto je stigla da mu zarije nokte u vrat i pokida mu arteriju, njegov bodez rasporio joj je trbuh. Strah. Uzas. Njegov pogled. Hladan. Ali bistar. Cist.
"The bite of the she-wolf"...
Klonula mu je u narucje. Tiho je zajecala. Spustio ju je polako na zemlju. Gledao joj je grudi kako nemirno poskakuju dok se bori za poslednje udahe vazduha.
"Ne... ne jos... nije... nije moje vreme..." 
Iskasljala je krv.
Izvadio je noz i ocistio ga.
"Rekao sam ti jednom.", rece on. "Ne kaci se sa djavolom. Nisi poslusala. Sad ispastaj."
U trenutku kada je ispustila poslednji dah, zatvorio joj je oci u kojima se jos uvek oslikavao uzas.
"Pocivaj u miru. Videcemo se uskoro."
Okrenuo se. Katanca vise nije bilo. Gurnuo je kapiju, jos jednom se osvrnuo. 
Njeno telo lezalo je nepomicno. Bila je mrtva.
Djavolji osmeh, njegov zastitni znak, ponovo se nasao na licu. Krenuo je ka kuci. 
Kisa je jos uvek lagano padala. Ulicno osvetljenje licilo davalo je ulici izgled prosecnog horor filma.
A Leon je polako koracao, pevuseci uvodne reci pesme "Holy wars".

Нема коментара:

Постави коментар